Rätt klädd för festival

Att åka på festival kan vara en riktigt rolig upplevelse, men beroende på väder och vind kan det också vara lite svårt att kombinera ihop sin klädsel. Här ger vi ett par tips kring hur man bör klä sig för festival.

Baskläder

Det är perfekt att välja basplagg till festivalen. Med en snygg vit topp, ett par jeans, och en kofta kommer man långt. På en festival tittar besökarna sällan på vilka märken du bär men det är såklart väldigt individuellt beroende på vad man föredrar. Det viktiga är att man känner sig bekväm i de kläder man har på sig.

Mycket eller lite kläder?

På en festival kan det förekomma att man har mer eller mindre kläder på sig. Vissa går runt i bikini under de varma dagarna och på kvällen är det skönt att klä på sig lite mer för att inte frysa samt för att skydda sig från eventuella myggbett.

Hur man vill klä sig är väldigt individuellt, men det kan vara klokt att klä sig på ett ansvarsfullt sätt.

Välj inte de dyraste plaggen

På en festival kan lite vad som helst hända. Man har roligt, man kanske inte är helt nykter, och man kan bli smutsig. Det är klokt att inte bära de dyraste märkeskläderna. En vit topp kanske inte är roligt att få förstörd, men ofta är det inte det mest exklusiva plagget man har i garderoben.

Ha även i åtanke att inte välja plagg du är rädd om, eller plagg du har lånat av någon annan. Du vill inte att plaggen ska komma bort eller skadas.

Hur många plagg behövs?

Hur många plagg du behöver ta med till festivalen kan variera stort. Det första du bör titta på är hur länge festivalen håller på. Är det en tvådagarsfestival kan det kanske räcka med en vit topp, ett par byxor och underkläder. Ska du vara borta en hel vecka kanske en varmare jacka, ett extra par skor och såklart flera ombyten behövas. Ha hellre med dig ett plagg för mycket så du kan byta om när det behövs. Det är inte roligt att gå omkring blöt eller smutsig.

Post Navigation