Fixa en lyckad förfest

En del går direkt till festivalen. Men de allra flesta brukar ha förfest innan festivalen börjar. Att ha förfest är ett bra sätt att peppa inför kvällen och för att samla dina vänner. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan göra för att anordna en lyckad förfest.

Dryck

Drycker, och framför allt alkohol är synonymt med fest. Det är vanligt att alla står för sin dryck själva men om du vill kan det exempelvis vara trevligt att bjuda på ett par flaskor vin. Om det låter som en bra idé kan du gå in på vinoteket.se för att klicka hem ett par flaskor och få dem levererade hem till dig.

Snacks

Det kan också vara trevligt att äta snacks på förfesten. Några exempel på snacks du kan köpa hem och bjuda dina gäster på är chips, popcorn, ostkrokar, nötter och godis. Om du vill bjuda på något som är mer avancerat kan du göra olika tilltugg. Du väljer själv vad som passar dig bäst.

Musik

En annan viktig del för en lyckad förfest är musiken som spelas. Musik kan hjälpa er att komma i stämning inför kvällen. Eftersom förfesten är inför en festival kan det vara en bra idé att spela musik av de band och artister ni senare under kvällen kommer att se. Många svenska festivaler har egna konton på Spotify där de har samlat årets artister i en spellista. Förutom att ni kan lyssna på musik av de artister ni senare ska se live kan det vara bra att blanda den med annan sorts musik.

Dekoration

Ett annat bra sätt att komma i stämning är att dekorera ditt hem med olika festliga dekorationer. Du kan hitta dekorationer i butiker som säljer festprylar och dylikt. Några exempel på passande dekorationer är serpentiner och ballonger. Förutom att du kan köpa dekorationer går det också bra att tillverka sina egna. På internet finns det många bra guider och inspiration på dekorationer du kan tillverka på egen hand och pynta ditt hem med.

Aktiviteter

Sist men inte minst kan det vara en rolig idé om ni ägnar er åt underhållning i form av olika aktiviteter. En typisk aktivitet som funkar bra på förfester är ett quiz. Quiz är ett annat ord för frågesport och det finns flera varianter av quizar. Till exempel musikquizar där du spelar intron de tävlande ska knipa först för att få poäng. Du kan också ha en vanlig frågesport. Eftersom vi i det här inlägget pratat om förfest inför en festival kan det vara roligt om frågorna kretsar kring festivalen och artisterna som spelar.

Post Navigation