Emmabodafestivalen

Emmabodafestivalen anordnas som namnet antyder i Emmaboda, som i sin tur ligger i Småland. Festivalen har hållits årligen sedan 1988, och har genom åren inte bara vuxit sig större och fått mer publik, utan har också ändrat musikalisk inriktning, från att till en början ha riktat in sig på indiemusik till att numera fokusera på elektronisk musik. Festivalen arrangeras av en förening vid namn Musikföreningen Vinterbadarna, och trots att festivalen hölls för första gången 1988 har föreningen varit igång sedan 1982. (Namnet ”Vinterbadarna” har för övrigt ingenting med föreningens verksamhet att göra – man valde bara ett slumpmässigt namn för att kunna bilda förening och hyra lokal.) Under de första åren ägnade sig föreningen åt att anordna en rad konserter, och år 1988 tog de steget över till att dra ihop en festival – även om ”festivalen” då bara var en artist som uppträdde under en dag. Idag är det närmare 70 artister som uppträder varje år, men trots festivalens storlek och popularitet har föreningen bara två heltidsanställda. Däremot arbetar runt ett hundratal frivilliga med festivalen varje år, utan vilkas hjälp den inte skulle vara möjlig. Bara några av de artister som har uppträtt på Emmabodafestivalen genom åren är The Ark, Broder Daniel, The Sounds, Moneybrother, Hello Saferide, Timo Räisinen, Slagsmålsklubben, Markus Krunegård, bob hund, Skrillex, Infected Mushroom, Den svenska björnstammen och Daniel Adams-Ray.

1280px-Emmabodafestivalen_husvagnscampingen_2006År 2017 kommer Emmabodafestivalen att gå av stapeln den 26-30 juli, och bland de artister som är klara att spela finns till exempel Basshunter, Vini Vici och Vibe Tribe. Sammanlagt spelar som sagt runt 70 artister på Emmabodafestivalens fyra eller fem festivaldagar, och den är med andra ord ett måste för alla som tycker om elektronisk musik och festivalliv. I biljettpriset ingår camping med tält på festivalområdet, och för en äkta festivalupplevelse ska man självklart campa under hela festivalen.

Om du inför Emmabodafestivalen skulle behöva frakta ner saker i förväg, eller bara inser att du har för mycket saker i din lägenhet när du packar inför festivalen, kan det enkelt lösas genom att du på prinsenslager.se kan beställa magasinering i Värnamo i Småland (och flera andra platser i landet). Det kan också vara en bra plats att förvara all campingutrustning under vintern inför nästa års festivalsäsong.

Post Navigation