Oktoberfesten i Munchen

Att detta är en av de absolut största festivalerna i världen är helt klart. 2016 var det flera än 5,6 miljoner människor som besökte denna festival. Det finns få platser i världen som erbjuder en så karakteristisk festival med ett klart tema som alla förstår. Här erbjuds också massor av olika aktiviteter där det garanterat iStock-asddsadkommer att finnas något för alla. Denna festival kretsar naturligtvis kring drycken öl, och du kommer överallt att finna just det de kallar för Oktoberfestöl. Även du som inte gillar att dricka kommer kunna ha mycket behållning av denna stora och gigantiska festival. Munchen blir helt enkelt en plats för alla som vill ha roligt under drygt två veckor i slutet av oktober och början av november.

Du som verkligen vill gå in för denna festival och följa det tema som den står för, kommer att vara den som klär dig i “lederhosen” och en munter hatt för att förgylla stämningen för alla andra. Du kommer också att vara den som tar dig an olika besök i alla öltält samt även besöker alla de härliga och traditionella bierhaus som denna stad är känd för. När du är denna typen av människa kommer du att ha mest utbyte av denna festival och vara den som passar bäst in med den lokala befolkningen som du också kommer att se ute på gatorna varje dag.

Oktoberfest_bierzeltOktoberfesten i Munchen har blivit så stor att den numera även finns i andra delar av världen. I Sverige är det många som gillar att dricka öl, så naturligtvis har den kommit hit också. Detta kan mest ses i Stockholm och Göteborg som arrangerar denna fest på en högre nivå än andra delar av landet. Dock är det så att du även finner dessa fester i de små städerna som sett fördelen med att främja näringslivet. Här kommer det dock aldrig att komma upp i den stora kvalitet som den riktiga festen har, men du kommer garanterat att finna god öl och kunna ha det roligare än vanligt i några dagar varje år. Denna festival är en av de mest kända.

Post Navigation