Musikfestivalen Coachella

Musikfestivaler är något som är av stort intresse för många människor. Att åka på en festival tillsammans med sin familj eller sina vänner leder oftast till en roliga upplevelse med många oförglömliga minnen. Om du går på en festival som inriktar sig på din favoritgenre får du chansen att träffa likasinnade människor som du kan dela kärleken till musiken med. En stor musikfestival som finns är den amerikanska festivalen Coachella.

Vad är Coachella?

Coachella, som egentligen heter Coachella Valley Music and Arts Festival, är en musikfestival som hålls på Empire Polo Fields i Indio, Kalifornien, USA. Den första Coachellafestivalen hölls år 1999 och har sedan dess hållits årligen. Coachella pågår under två tredagarshelger. På festivalen spelar band och artister inom genrer som bland annat elektronisk musik, hiphop och rock. För besökare av Coachella finns möjligheten att campa, antingen på festivalområdet eller utanför. Vill man inte göra det kan man istället bo på ett närliggande hotell.

Artister

Det kom omkring 25 000 besökare till den allra första Coachellafestivalen. Några av artisterna och banden som spelade då var Beck, Rage Against the Machine, Morrissey, the Chemical Brothers och Moby. Andra stora artister och band som har gjort framträdanden på Coachella är FatBoy Slim, Björk, Oasis, Beastie Boys, Coldplay, Prince, Depeche Mode, Gorillaz, Childish Gambino och The Weeknd. År 2019 fick festivalen 99 000 besökare på alla dagar som den hölls. Detta var även året då Blackpink blev den första tjejgruppen inom genren K-pop att framträda på Coachella.

Inställd på grund av Corona

I år, 2020, blev det inget Coachella. Den stora musikfestivalen blev, precis som andra festivaler, tvungna att ställa in på grund av Covid-19. Aristerna Travis Scott och Frank Ocean samt bandet Rage Against the Machine var bara några av de som skulle hållit framträdanden under årets Coachella. Musikfestivalen har redan satt nya datum till 2021 och om festivalen lyckas bli av återstår att se.

Jag tror att många har blivit besvikna av att höra hur deras efterlängtade musikfestivaler har fått ställas in på grund av den pågående pandemin. Förhoppningsvis är människor också förstående och vill andra väl. Kanske var festivaler ett sätt för dig och dina vänner att umgås. För att ändå få tid tillsammans så kan du och dina vänner arrangera en egen liten fest för att träffas och ha kul. På Partytajm finns allt du kan tänkas behöva inför en fest eller ett kalas. Tänk dock på att hålla antalet människor på träffen lågt, helst under sex stycken. För att minska risken till smittspridning är det även viktigt att hålla avstånd. Något ytterligare du kan göra är att isolera dig själv tiden innan du träffar dina kompisar för att vara säker på att du inte har kunnat bli smittad av någon.

Post Navigation