Rätt klädd för festival

Under en festival spenderas den största delen av tiden utomhus. Man kan hålla till i tält, husvagnar eller kanske under ett tak om vädret är riktigt dåligt, men man kan inte räkna med att man håller sig torr hela tiden. Det kan också bli kyligt och det gäller att vara praktiskt klädd. Här får du några tips.

Praktiska kläder

När det gäller praktiska kläder är märket Johnells oslagbara. Här finns skjortor, byxor, skor och en hel del annat. Kläderna är perfekta att använda på fritiden eller i trädgården men de passar också bra på en festival där plaggen behöver vara varma och slitstarka.

Rätt klädd för festivaler i Sverige

När det gäller festivaler i Sverige hålls de i regel på sommaren. Man behöver alltså inte vara rädd för snöstormar eller rejäla skyfall även om regn såklart kan förekomma. Regnkläder är inte fel att ha med. På kvällen kan det bli lite kyligare och det kommer ofta fram myggor. Tänk alltså på att inte bara ta med linnen, kortärmat och shorts. Då kommer du att ha fullt av myggbett innan du vet ordet av.

Packa smart

När du packar inför festivalen behöver du tänka på hur du packar. Se till att de plagg du behöver först ligger tillgängliga i din packning. Tänk också på att använda vattentäta väskor om du har det, lägg annars kläderna i plastpåsar separerade från varandra. Då är chansen större att de håller sig torra även om det kommer rejäla skurar. Om du ska bo i tält är det ännu viktigare än om du ska bo på hotell eller i en husvagn.

Det är också smart att inte ta med plagg som är väldigt dyra eller som du är rädd om. Det finns en risk att de skadas, att du tappar dem eller att de stjäls. Du behöver inte vara klädd i kavaj eller slips på en festival. Du är där för att ha roligt och har du alltför fina kläder på dig kommer du bara att tänka på dem. Då blir det omöjligt att umgås fritt med gamla och nya vänner.

Post Navigation