Stora festivaler i Sverige

 

När det gällerSverige kommer det att arrangeras massor av olika festivaler och tillställningar varje år. De kommer att vara stora eller små och kunna finnas överallt i hela landet från norr till söder. De största av de årligen återkommande festivalerna är dock de som arrangeras i de största städerna. Här handlar det om Stockholm, Göteborg och Malmö. Kanske är det Malmö av dessa som inte riktigt har lika stort utbud, men de ligger verkligen inte långt efter. Här finns det ett gäng välkända festivaler som alltid skapar ett stort intresse och drar massor av människor varje gång de arrangeras.

  • Big Slap i Malmö: 2016 var det fjärde året som södra Sveriges största housefestival gick av stapeln. Här var det elektronisk fest med musik under hela två dagar, vilket intresserade många och är något som även kommer att vara tillbaka till 2017 för alla som älskar denna musikstil. Här syns ett klart exempel på att Malmö kan om Malmö vill.
  • SolleJazz poster Man playing saxophone drawn sketchntuna Rock & Blues festival: En årlig festival som går av stapeln i Sollentuna som är en förort till den svenska huvudstaden Stockholm. Här kommer du som gillar rock och blues få alla dina smaklökar försedda med all den varierande musik som finns inom detta område. Du kommer också att finna loppmarknader och öltält i samband med denna stora men ganska okända festival.
  • Summerburst i Stockholm och Göteborg: Att det finns många festivaler i huvudstaden är givet. Summerburst är en av dessa och riktar sig i huvudsak till en målgrupp mellan 20-50 år. Dock finns det inget som säger att andra inte kan ha lika roligt. Hit kommer det cirka 70000 deltagare varje år och detta är något som kallas för en stor festival. Dock är den slagen av många om du ser till antalet deltagare.

Bråvalla i Norrköping: Det är idag en av de största musikfestivalerna i Sverige och har i stort sett tagit över stafettpinnen från den gamla Hultsfredsfestivalen. Här bjuds det på musik av alla typer och det brukar kunna vara så mycket som upp till hela 100 000 deltagare på denna festival.

Post Navigation